
چای سبز
خواص
- پیشگیری از حمله قلبی
- ضد سرطان
- کاهش دهنده وزن و چربی سوز قوی
- تقویت اعصاب
- تب بر
- تقویت معده
- برطرف کننده نفخ شکم و روده
- دفع سموم
- خاصیت ضد افسردگی

معرفی گیاه چای سبز
چاي سبز فوايد زيادي دارد. چاي سبز پيشگيري كننده از حمله قلبي و سرطان شناخته شده است و يك تونيك ( تقويت كننده) بسيار مفيد است. اين چاي داراي خاصيت ضد چربي (از هر نوع آن) و مقوي اعصاب بوده و قدري نيز خاصيت تب بري دارد. چاي سبز باعث تقويت معده شده و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نيز برطرف مي كند . چاي سبز باعث تقويت حافظه شده و براي افراد افسرده يك داروي ضد افسردگي است. زيرا نوشيدن چاي سبز باعث نشاط و سرزندگي مي شود.
بيشترين بهره چای سبز براي زنان
در پي يك مطالعه فوايد چاي سبز ظاهرا براي زنان بيشتر بود. زناني كه روزانه پنج فنجان يا بيشتر چاي سبز مي نوشيدند، در مقايسه با كساني كه يك فنجان يا كمتر مصرف مي كردند كمتر با خطر مرگ در اثر بيماري قلبي روبرو بودند.
خواص كلي چای سبز
1. كاهش وزن
پلي فنول هاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق (آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار ميكند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن مي تواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود.
2. جلوگیری از پوسيدگي دندان
عصاره برگ چاي سبز داراي اثرات ضد ميكروبي است و از ايجاد پلاك و پوسيدگي دندان جلوگيري ميكند.
3. محفاظت از قلب
دانشمندان ماده اي شيميايي را در چاي سبز شناسايي كردند كه در حفاظت از قلب در برابر آسيب هاي مختلف موثر است. كارشناسان “موسسه بهداشت كودكان انگليس” در مطالعه روي تركيبات چاي سبز موفق به شناسايي ماده اي شيميايي به نام “اپيگالوكاتچين سه گاليت” شدند كه مي تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبي يا سكته كاهش دهد.
اين دانشمندان اعلام كردند: ماده شيميايي موجود در چاي سبز مانع از فعاليت پروتئيني به نام “استات يك” مي شود كه پس از رويدادهاي استرس آميز نظير حمله قلبي يا سكته در درون سلول فعال مي گرد.
اپيگالوكاتچين سه گاليت” همچنين روند بهبود سلول هاي قلبي را سرعت مي بخشد و موجب كاهش صدمه به آن مي شود. از طرفي يكي از عوامل اصلي امراض و حمله هاي قلبي، وجود كلسترول بالا در خون انسان است.
چاي سبز علاوه بر داشتن ويتامين های A و C، اكسيدان هاي قوي دارد که باعث كاهش كلسترول در خون نيز مي گردد و اين موضوع خطر احتمال حمله قلبي و امراضي از اين قبيل را پايين مي آورد.
4. كاهش تري گليسيريد
كاتچين موجود در چاي سبز، فعاليت آنزيم ليپاز را (آنزيم مسئول هضم چربي ها) در لوزالمعده مهار مي كند؛ در نتيجه، شكستن چربي با سرعت بسيار كمي صورت مي گيرد و چربي خون با سرعت كمي بالا مي رود.